Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
^Powrót na górę
  
  
  
Get Adobe Flash player

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY         25.03.-29.03.2019r.

 

Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Soja i produkty pochodne
8. Orzechy i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczany
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Wykaz składników z uwzględnieniem czynników alergennych znajdą Państwo w segregatorze poniżej.

 Poniedziałek

Wtorek

ŚrodaCzwartekPiątek

Śniadanie

 

 

   Śniadanie:pieczywo mieszane (1) z masłem (6),   pomidorem, ogórkiem zielonym.Herbata wieloowocowa.Kawa z mlekiem (6)

 

II śniadanie:jabłko, woda niegazowana.




 

  I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), dżemem truskawkowym Owsianka (6). Herbata czarna z sokiem malinowym.
II śniadanie: gruszka, woda niegazowana.

I śniadanie:  pieczywo mieszane  (1) z masłem (6) ,filetem zapiekanym na masle, ogórkiem zielonym. Herbata porzeczkowa, kawa z mlekiem (6).


II śniadanie:  śliwka suszona, woda niegazowana.

 

 

 

I śniadanie:  rogal (1) z masłem (6), mleko (6). Herbata malinowa.

II śniadanie; winogrono białe, woda niegazowana.

 I śniadanie:   Pieczywo mieszane (1) z masłem (6) jajecznica na maśle z zielona cebulką.  Herbataczarna z cytryną. Kawa z mlekiem (6).

 

IIśniadanie: banan, woda niegazowana.

Obiad Zupa kalafiorowa  zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki). Kopytka (1,3) z musem malinowym. Woda z cytryną. Rosół zmakaronem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Kotlet driobiowy panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem. Kompot wieloowocowy. Zupa pomidorowa zabielana z warzywami  (por, seler (9)marchew, pietruszka). Naleśniki z serem. Woda z pomarańczą i cytryną.

Krupnik  z warzywami (por, seler 9, pietruszka, marchew). Fasolka po bretońsku, bułka paryska. Kompot owocowy.

Zupagrochowa zabielana z  warzywami (por, seler (9)marchewka, pietruszka).Mintaj panierowany, kasza bulgur, surówka z sałaty lodowej z pomidorem i koperkiem. Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek Pałki kukurydziane, śliwka suszona, herbata. Gyoza z jabłkiem, herbata. Kanapka z serkiem Almette, pomidorem,  herbata. Banan, herbata. Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi i musem owocowym, herbata.
Copyright © 2013. Strona przygotowana przez firmę SMARTIS Rights Reserved.